10.03.2011 – Esitosin

Ajaveeb

10.03.2011 – Esitosin

Üldiselt – pole paha. Suutsin rasketes oludes laskmist kontrollida, ennast suhteliselt ebaõnnestunud nädalavahetuse järel kokku võtta ning tiitlivõistluste parima koha ära tuua. Oleks kindlasti saanud veel paremini, aga pole siiski viga.
 
Enne ja pärastKõigepealt muidugi see relvajama. 8.märtsil, kui 24-MK starti hooajal juba selja taga, astub ametliku trenni lõpus ligi materjalikontrolli boss ja teatab, et mu relvaga on probleem. Värv ei sobi! Liiga toon-toonis Eesti Gaasi kleepsuga, nii et väidetavalt mängib kogu relv logoga ühes ansamblis. Tule appi taevas, mul on alates oktoobrist kõik täpselt sama olnud, olen käinud materjalikontrollis IBU karikal, MKl ja nüüd ka MMi alguses, aga nüüd siis avastatakse. Õnneks oli lahendus lihtne, relva üle värvima ei pidanud – võtsin kleepsu maha ja disainisin teistes värvides (loe: musta markeriga) uue. Võistluspäeva hommikul näitasin ette ja sobis.
Võistlustel läksin tegema rangelt oma sõitu. Olud mulle võrdlemisi (st suhtes eelmiste päevadega) sobisid – värske lumi oli tõusudel natuke pehmem ja libedam, siledatel oli tuul kohati lume ära puhunud ja toonud välja alumise jäisema kihi. Tuul oli ka pigem kasuks, lõppude lõpuks on seda ju harjutatud ka. Sõita proovisin pigem targalt kui jõuliselt, vähem tõugata ja rohkem libiseda. Ning mitte tõusudel rapsima kukkuda, vaid sõita lõdvalt ning pigem siledatel natuke kiiremini edasi minna. Ja läks üsna nii nagu plaanitud. Sõidus oli ainult 4. ring väike ärakukkumine ja viimasel oleks võinud ennast ka natuke kiiremini liigutada, aga ei midagi hullu. Kui vaadata minu selle aasta individuaalide sõidu kaotusi (kolme kiirema keskmisele), siis numbrid on 9,09 (53.aeg), 9,70 (53), 5,42 (20 (Ruhpoldingu jäisel rajal)), 9,91 (34). Ja kui arvestada, et see rada ei rõhu üldiselt just minu tugevatele külgedele, siis oli see täiesti normaalne sõit. Suusad olid ka täitsa normaalsed.
Laskmisel võtsin oma aja ja lasin ära. Lamades 2 trahvi + jälle kestajama. Nüüd oli see ilusti kaameras ka näha, ja natuke juba hakkab närvidele käima. Püsti olin aga kindlus ise. Viimases tiirus passisin päris kaua tuult, aga muidu oli ilus. Üldiselt pidi olema väga hoolikas, tuul muutus pidevalt, seda ma sinna paremale kogu aeg kiikan – tuulelipp on seal.
Igal juhul hooaja kolmas ja tiitlivõistluste parim tulemus. Eile oli hea päev. Kogu MM jääb aga ikka kripeldama. Hea küll, ettevalmistus ei läinud kõige libedamalt, aga vorm on mul alles. Sprindis trehvasid kõik valed asjad valele päevale ning lõpptulemus oli paras šokk, sinna nahka läks ka jälitus ja nagu selgus ka mass. Kurat ja Põrgu (tervitused Helle ja Mailale)!. Oleks-poleks jne. Sprindis olid kehvemapoolsed suusad, ise läksin liiga rapsima, siis jäi kest vahele, viskas padruni ka veel välja ja püsti oli ka gabariit. Oleks üks asi neist olemata olnud… 10 sekundit vähem ja ma oleks olnud ~34 ja siis oleks juba jälitus olnud hoopis teine võistlus jne jne. Ütleme nii, et ei läinud päris kõik nii nagu planeeritud. 
Aga elu läheb edasi ja tegelikult olin ma tubli. Mitmel eestlasel on parem koht ette näidata? 😀 Homme meeste teade, kus Eestit esindab Elva Suusaklubi I võistkond. Naiste teade on pühapäeval ja siis juba Holmenkollen. Loodetavasti muidugi, sest eile õhtul hakkas nina jooksma ning täna pole just kõige parem enesetunne. Palavikku igal juhul pole, aga võtan asja pigem ettevaatlikult, kiirendusi täna ei tee, käin lihtsalt jalutamas. 
Ah et mis siis planeeritud oli? Noh, sprindis olla top 15, jälituses tõusta pisut ja individuaalis lasta 0 ja võtta medal (või vähemalt esikuus). Ja siis rahulikult massi sõita.
Ja mis laskeaegadesse ja sõidukiirusesse puutub, siis ausõna, me ikka harjutame. Aga miks ühel tuleb paremini välja kui teisel, selle üle võib ainult spekuleerida.

5 thoughts on 10.03.2011 – Esitosin

  1. edu
    loodan, et oslos , saad siiski ka heade tulemuste peale, siis järgmine aasta esimene pool mureta

  2. Norra
    Pead ju ikka viimaele etepile ka mine ja vähemasti üritma seda, et jääd esimese 25 hulka.
    Ole tubli, hoiame kõik põilat!

  3. kas tõesti
    kas massist oled loobunud? vähemalt biathlonwordi startlistis sind ei ole:(

  4. hehe
    Ma ei saa midagi parata – Elva Suusaklubi I võistkond on MMil 15. Muha-ha! Kolkapatrioot võin olla, aga uhke tunne on ikkagi! Ja Sulle, Eveli, “täh!” veelkord.

Comments are closed.