13.08.2008 – Laskekatastroof

Ajaveeb

13.08.2008 – Laskekatastroof

Nüüd on see siis kohal. Esimene tõsisem tagasilöök – lamades laskmine on täielikult lagunenud. Igast seeriast vähemalt 1-2 lasku on kas trahvid või napilt ääre peal sees, ühesõnaga halvad lasud. Kunagi pidi see ju juhtuma, parem nüüd, kui talvel.

Juba laupäevane võistlus oli tegelikult kerge vihje selles suunas, sest lasta neli trahvi tundega, et kõik on normaalne, ei ole just hea näitaja. Teisipäevane treening oli juba täitsa hukas. Rahulik laskmine ja 10 seeriast 9 trahvi, lisaks hulgim halbu laske. Püsti lasin samal ajal 10 seeriast kaks trahvi. Tänasel komplekstreeningul rullidelt lõpetasin lamades laskmise pärast seda, kui teist seeriat järjest lasin rahulikult lehte 2 trahvi. Ei, aitab, vigu ei ole mõtet sisse harjutada. Püsti lasin jätkuvalt hästi, tabavus oli üle 90%, laskekiirus samuti hea.

Mingi jama on nüüd siis tekkinud. Suure tõenäosusega on kuskil mingi viga päästmisel. Praegu on tegu natuke ka lumepalliefektiga – lased mööda, muutud ebakindlaks, hakkad möödalasku kartma, lased veel rohkem mööda jne. Nüüd pöördume tagasi algtõdede juurde. Homses trennis ilmselt teen lamades ilmselt "koolilaskmist", st ühekaupa laadides ja täpsuse peale, kõiki lasu elemente kontrollides, iga üksikut lasku analüüsides. Rahustame asja hetkeks maha. Muidugi, alati on olemas võimalus, et tegu on lihtlabase ületreeninguga, sest nii palju kui sellel aastal pole ma kunagi varem lasknud.

Elame, näeme. Talv on jätkuvalt mägede taha ja tegelikult ma oskan lasta küll, lihtsalt ei tule vahepeal välja. Füüsiline vorm on ka normaalne, tervis on hea. Treenime edasi.

3 thoughts on 13.08.2008 – Laskekatastroof

  1. Aga treener?
    Kas keegi kõrvalseisja ja/või targem peaks/ei peaks ka juures olema kui laskmist harjutad?

  2. treener
    treener on ikka kõrval, aga nagu öeldakse – sisse ei näe. Nii ehk naa on sellisel tasemel laskmine rohkem kõrvade vaheline asi… Eks nad annavad nõu ikka.

Comments are closed.