23.12.2007 – Hooaja esimene veerand

Ajaveeb

23.12.2007 – Hooaja esimene veerand

Hooaeg on hooga käima aetud? Kolmandik MK sarjast on läbitud, ees ootavad veel 6 etappi + MM ja sõjaväelaste MM. Kolme esimese etapiga sai kogutud 56 punkti ja MK üldarvestuses seisan 28. real. Kohad 87-26-49-11-13-59-24. Seitse individuaalstarti, neli korda punktil, sh igal etapil vähemalt korra ja sh kõik sprindid. Lasketäpsus täpselt 80% (teated välja arvatud), sh sprindis 90%. Nii et ei ole nagu kõige kehvemini läinud?

Ma ikka pean endale aeg-ajalt kordama, et tegelikult ei ole üldse halvasti läinud, kohati on ikka päris hästi. Eelmisel aastal samal ajal oli mul küll 7 punkti rohkem, aga ka hooaja parim tulemus juba tehtud, nii et põhimõtteliselt olen jätkuvalt graafikus, samas vaimus jätkates olen ka hooaja lõpus 30 hulgas. Samuti olen sellel aastal saanud seni parimad kohad sprindis (enne 15, nüüd 11) ja jälituses (enne 20, nüüd 13). Olen lasknud sprindis 0+0. Olen lasknud kiiresti. Kohati olen suusatanud ka väga kiiresti, 10 km peal kaotasin kiireimale vaid 52 sekundit.

Samal ajal olen olnud ka 87. Olen teinud halbu võistlusi, nii sõidu kui laskmise poolest. Mõlemad individuaaldistantsid on ikka väga aia taha läinud. Kontiolahti jälitus oli samuti nõrk. Laskmises ei taha nullid väga hästi tulla. Suusasõidu kaotus on samuti pisut suurem, kui oleks tahtnud. Enesetunne on selline, et midagi on kuskil puudu. Nagu reisile minnes tunne, et midagi on maha jäänud, aga ei oska öelda mis. Midagi oleks nagu valesti, aga aru ei saa, kus ja mis. Kohad tulevad normaalsed, aga endale jääb mulje, et need on läbi suure koba, et tegelikult ma ei ole nii hea… Ei oska öelda, mis see on. Võib-olla olid tõesti ootused enne hooaega nii üleval, et mõtlesid kes-teab-mida, et nüüd hakkan lendama ja poodiumikohti noppima. Kuigi ma üritasin ikka kahe jalaga maa peal olla ja realistlik olla, aga kas TUNNE sellest hoolib… Ma ütlen, oleks eelmine aasta nii alanud oleks kõik selgelt sillas olnud, mina kaasarvatud.

Kordame veel kord üle, äkki hakkan ise ka uskuma – ma olen olnud tubli, jõuluvana võib tulla küll. Ja ma lähen paremaks, lihtsalt pean minema ("Jõud taga, peab minema," ütles karu, kui suvel suusatas). Laskmisega on küll naljakad lood, tiirus ma ei karda ei midagi ega kedagi, ainult kiirtuld. Muidugi, viimases teates maksis see kätte ka, trahviring on häbiväärne tõsiasi. Üldiselt on märgid ikka minu poolt, kukuvad päris hästi. Naljakas, suvel olen ma kesine laskja – aeglane ja pihta ka eriti ei saa. Talve stardipauk käib ja seis muutub. Vähemalt meie pundist olen kõige täpsem ja kiirem. Tegelikult on vist küll Priit kõige täpsem hetkel, aga mina olen igal juhul kiireim.

Ega ei olegi muud, läheme üritame edasi. 2. jaanuari sõidame ära Oberhofi ja paistab, et ikka sõidame teadet. Seega naistel start neljapäeval, meestel reedel. Laupäev sprindid, pühapäev mass. Nii meestel kui naistel jätkuvalt 2 stardikohta. Siis järgmisel nädalal Ruhpoldingus teade, sprint, pursuit ja ülejärgmisel Anterselvas sprint, pursuit, mass. Ja siis taas korraks koju.

Praegu oleme teel Hiiumaale, jõulude ajal oleme seal (ehk siis minu vanemate juures). 26. detsember on Tallinnas spordiinimeste viisakates riietes väljanägemise üritus, järgmisel hommikul lasen endale uue passi teha (praegusega pandaks mind Venemaal lihtsalt vangi ja plaan on sinna minna. Venemaale, mitte vangi). Ja siis polegi muud, ärasõiduni oleme Otepääl laagris. Väidetavalt pidid 30. detsember isegi eestikad tulema. Praegusel hetkel on tiirus lund täpselt 5 koha jagu, nii et ma ei kujuta ette, kuidas need võistlused seal tehakse…

Kõigile head jõuluaega meie poolt.

2 thoughts on 23.12.2007 – Hooaja esimene veerand

Comments are closed.